| Ocak 05, 2008, 02:39:20 ÖÖ |
|
|
Çanakkale'yi denizden geçemeyen İtilaf Devletleri'nin 25 Nisan 1915 günü Gelibolu Yarımadası'na ve Kumkale'ye asker çıkarmalarıyla Çanakkale kara savaşları başlamıştı. 25-26 Nisan 1915 tarihlerinde Arıburnu'nda karaya çıkıp Conkbayırı'nda ilerleyen çıkarma kuvvetleri, 19. Tümen K.Kur.Yb. Mustafa Kemal'in 25 Nisan günü verdiği “Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir” emrini uygulayan Türk birliklerince durduruldu. Bu birliklerden biri Yb.Hüseyin Avni Bey'in komutasındaki 57. Alay'dı. 57. Alay'ın başta komutanları olmak üzere 628 kişilik mevcudunun tamamı 25-28 Nisan 1915 tarihleri arasında şehit düşmüştür.
|
|
|
|
|
|
Türkçülük Türklüğe kara sevdayla bağlanmaktır...
|
|
| Ocak 05, 2008, 02:54:33 ÖÖ |
|
fatcil
|
Türkün Askeri Dönmez Geri
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ocak 06, 2008, 07:11:31 ÖS |
|
EmRe-Y
|
en şereflice ölüm...ruhları şad olsun
|
|
|
|
|
|
Ne içsem, ne yesem, ne yapsam sanki yarıyordu bana / daha doğrusu içimdeki sana.. Toprağa değiLde, suya ekiLmiş bir çiçek gibi / durmaksızın hızLıca büyüyordun içimde...
|
|
|
Google Words: Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Dosyasi, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Belgesi, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Programi, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Oyunlari, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Download, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Resimleri, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Hikayeleri, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Haberleri, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Indir,
Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Yükle, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Videosu, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Arsivi, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY Albümü,
|
| Otomatik Tag |
|
Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY, Paylasim, Oyun, Torrent,Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY, Film, Eglence, Haberler, Kissadan Hisse, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY, Dizi, komik, Mevlana, Din, Islam, Dünya Askerlik Tarihindeki En Kahraman Birlik 57.ALAY
|
Yükleniyor...
| | |